Skip to main content

Over mij

Ik ben Ilona
Ik ben ECHA-hoogbegaafdheidsspecialist, volgde de opleidingen voor systemisch werken, familieopstellingen, expert beelddenken en jongerencoach. Inmiddels heb ik alweer jaren mijn eigen praktijk. Met plezier! Naast die praktijk werkte ik jaren als leerkracht in het voltijds hoogbegaafden onderwijs. Soms heb je het gevoel dat eerdere ervaringen uit je loopbaan op zijn plaats vallen. Ik ervaar dat zo met mijn rollen als medewerker en trainer bij de KinderTelefoon, als reken-, lees- en Brain Blocks specialist, als yogadocent. Het helpt mij om samen ‘achter’ het gedrag te kijken. Om snel tot de kern te komen.

Ik ontmoet gevoelige leerlingen, talige kinderen, briljante kinderen, bijdehante of eigenwijze pubers. Kortom, de meest uiteenlopende leerlingen, met allemaal hun eigen gebruiksaanwijzing en achtergrond.

Wat ze bindt, is dat ze supersnel en anders kunnen denken. Maar ook, dat ze regelmatig tegen faalangst aanlopen. Of frustratie. Tegen gebrek aan planning of aan concentratie. Of hun eigen onnavolgbare leerstrategie├źn. Vaak gekenmerkt door overmatig perfectionisme of overprikkelbaarheid, met als gevolg een ongegeneerde afkeur voor teamwerk.

Herkenbaar?
Het confronteert ze met hun eigen, unieke uitdagingen, die ik graag met ze aanga. Dwars door alle twijfel of frustratie heen. Ook als ze inmiddels ’thuis zitten’. Want alleen zo krijgen ze de instrumenten in handen waarmee ze hun zwakke kanten accepteren en versterken, en ruim baan maken voor de sterke.

Want die sterke kanten, die moeten we vieren. Als het even kan, elke dag.
Hoera! voor het hoogbegaafde kind.