Skip to main content

Leerlingen en ouders

Je bent superslim, maar toch gaan je rapporten achteruit. In de laatste jaren van de basisschool, of op de middelbare school, lijkt het wel of je niet meekomt. Op het ene moment presteer je heel goed, op het andere moment juist slecht. Terwijl je heel hoog scoort op IQ-tests.

Vaak krijg je dan thuis – juist thuis – problemen.
Je ontploft om niks. Je hoofd is vol.
Opeens durf je iets niet. Of je begint niet, dan kan het ook niet misgaan.
Je hebt ruzie met iedereen. Of je sluit je op in jezelf.
En misschien is zelfs slapen een enorme klus voor je.

Wat nu?
Dan wil ik je graag ontmoeten.
Want de kans is groot dat je hoogbegaafd bent. En dat is heus niet alleen maar fijn. Razendknap zijn in het ene, betekent namelijk vaak dat je flink moet bijleren in het andere. Maar hoe pak je dat aan?

Daar kan ik je bij helpen. Door bijvoorbeeld samen uit te zoeken waar je het meeste last van hebt en wat juist helpt. Door een ingewikkeld denkspel te spelen – hoe gek dat ook klinkt – of door samen een uitdagend experiment te doen. En vooruit, door zo af en toe een gesprekje te voeren. Ook met je ouders. Of samen.

Want alleen dan kan ik precies zien wat je valkuilen zijn en waar je uitdagingen liggen. Die gaan we samen aan. Zodat je straks weer met vertrouwen naar school gaat. En het thuis ook weer beter gaat natuurlijk.

Afgesproken?